Wednesday, February 13, 2008

huomenta...

Heräilen tästä talviunilta ja jatkan blogiin kirjoittelua. Tosin en nyt tällä hetkellä jaksa pitkästi kirjoittaa, kun oon hieman kuumeessa (varmaan Sapporossa käydessä tuli vilustuttua).
Viimeinen viestini näyttää olevan juuri ennen joulua, eli on kai täällä jotain tapahtunut sen jälkeen. Tässä raporttia:

Jouluna syötiin isolla porukalla koululla IC:n oleskelutilassa. Paikalla taisi olla noin 15 henkeä, johon kuuluin pari kuokkavierastakin. Mutta ei sillä ollut paljoa välia, sillä ruokaa olisi riittänyt isommallekin porukalle. Syönnin jälkeen juhlittiin vielä lähtemällä "perinteiseen" joulukaraokeen.
Seuraavana päivänä kävin yhden Korealaisen kanssa oluella Rootsissa, jossa tavapasin tulevan työnantajani (Akemi-san). Tuli puhe osa-aikastöistä ja hän kysyi haluaisinko töihin kenkäkauppaan uuden vuoden aikoihin. Ei siinä tarvinnut kahta kertaa miettiä.
Työt alkoivat 1.1.2008 kello 10 aamulla, joten juhliminen 31.päivänä oli hieman vaisua. Ammuttiin toki raketteja ja käytiin kaupungilla menoa katsomassa, mutta piti kuitenkin olla joten kuten skarppina seuraavana aamuna, joten nukkumaan tasin mennä jo neljän aikaan aamusta.
Työhöni kuului ihan samat jutut mitä muillakin työntekijöillä. Toimin kassalla, vastailin asiakkaiden kysymyksiin ja järjestelin kenkiä. Piti aluksi opetella hieman kohteliaampaa kielenkäyttöä jota Japanissa käytetään asiakaspalvelussa, mutta muuten kaikki sujui ihan jees. Työkaverit oli mukavia, vaikka en aina ymmärtänytkään mitä ne sanoi, mutta luultavasti ei mitään pahaa. Ei mun työt kestänyt tosin kuin kaksi viikkoa, muyta oli ihan mukava ja ainutkertainen kokemus.
Toiseksi viimeisenä työpäivänä kävin Akemin kanssa sen ystävän kotona syömässä. Oli jopa toinen kerta kun olin jonkun Japanilaisen kotona syömässä. Ystävän mies oli lisäksi entinen sumopainija, ja ruokaa oli tarjolla sen mukaisesti. Ruoka oli kyllä ihan uskomattoman hyvää, harvemmin pääsee syömään oikeaa Japanilaista kotiruokaa.

Lopetan nyt tähän ja meen nukkumaan, sais tän flunssan pois...
-Matias, entinen kenkäkauppias

3 comments:

Limp-pu said...

Tuhannen voltin tukka - projekti: väliaikatietoja.

500 Volttia - Tasasähkö:
http://www.students.tut.fi/~liimata3/IMG_1946.jpg

500 Volttia - vaihtosähkö:
http://www.students.tut.fi/~liimata3/IMG_1955.jpg

Kyllä, se on jääpuikko hiuksissa. Muutaman minuutin pää alaspäin jököttäminen parinkymmenen asteen pakkasessa toimii näemmä ihan kivasti. Sisällä vaan kampaus ei kauaa pysynyt. :)

Mitäs muuta. Kiirettä ainakin pitää. Työt, fysiikan töiden assaroiminen ja 9 kurssia meinaa jo olla liikaa. No, viidennessä periodissa helpottaa.

Kirjoittelen joskus enempi vaikka sähköpostiin, välillä voisi nukkuakin (klo 3.20).

Heihoi! -Tero

Anonymous said...

Kiitos kortista, tuli perille eilen!

Anonymous said...

Hello. This post is likeable, and your blog is very interesting, congratulations :-). I will add in my blogroll =). If possible gives a last there on my blog, it is about the Impressora e Multifuncional, I hope you enjoy. The address is http://impressora-multifuncional.blogspot.com. A hug.